Reppureissu osa 1: Salta

Keskiviikkoiltana lähdettiin siis Buenos Airesista Flechabus -nimisen firman bussilla kohti luodetta, Saltaa. Ennen tätä mun pisin bussimatka oli ollut vaan 12h, joten tuleva 22h vähän jännitti. Yllättävän nopeesti kuitenki meni, vaikka nukuin yhteensä vaan varmaan noin 4-5h. Oltiin kuultu monilta, että bussin ilmastointi on kova ja kannattaa varata vaatetta. En tiedä miten arktista oltiin sitten ajateltu, mutta ihan miellyttävä oli. Positiivisena yllätyksenä tuli myös tällanen "ruoka-annos", ja vieläpä jopa kahteen kertaan.

Keksi marmeladilla, leipä, jonka välissä kinkkuviipale, suolatikkuja ja joku muu keksi

Istuttiin yläkerrassa toisessa rivissä ja tv-ruutu, josta näytettiin lähes non-stoppina elokuvia oli aika tarkkaan meiän yläpuolella. Koko matkan aikana tehtiin yksi 15 min pysähys, jollain kioskilla, jolloin pääsi ulos bussista. Muut pysähdykset oli vaan nopeita matkustajien vaihtoja. Tämä bussimatka maksoi 900ars (N.85 euroa)

Tällä bussimatkalla törmättiin ensimmäistä kertaa korruptioon, joka kosketti suoraan ja näkyvästi meitä. Kun Buenos Airesin asemalla ihmiset alko muodostaa jonoa matkatavaroiden laittoa varten bussin alaosaan, kaikki alko samalla kaivaa rahaa taskuistaan. Ihmeteltiin ensin et häh, eikö olla maksettu jo lippu ja kaikki. Sitten huomattiin, että matkatavaran paikka bussin alaosassa määräytyy sen mukaan kuinka paljon rahaa antaa tavaroita pakkaavalle henkilölle. Meitä ennen oli yks, jolla oli kaksi isoa laukkua, mutta pakkaaja ei suostunut ottamaan toista vastaan ennen kun sai lisää rahaa. Myös hyvänmatkantoivotus taisi riippua vähän siitä, että tuliko tippiä vai ei. Sama juttu oli sitten Saltaan tultaessa, kun purettiin bussia.

maisemaa matkan varrelta. Ecuadorissa maantien varret oli täynnä hökkeliasusuta vain muutaman kymmenen metrin päässä tiestä, mutta tällä matkalla sellaista ei juuri näkynyt. Erilaisia pikkukyliä kyllä.

Tultiin perille noin klo 18 torstaina ja suunnattiin suoraan hostellille, joka oltiin varattu edeltävänä päivänä. Maksetaan tästä 80 ars/yö eli noin 8 euroa. Tää on kyl tosi siisti ja aamupalaki kuuluu hintaan. Illalla ku lähettiin kävelee alko sataa ihan kaatamalla. Onneks olin ostanu sade-ponchon Buenos Airesista just ennen lähtöä.

Tänään perjantaina on kuitenki ollu tosi hyvä sää. Ollaan kävelty ympäriinsä, noustu telefericolla katsomaan kaupunkia vähän korkeammalta ja käyty Museo historico del norte -museossa. Tarkotus oli käydä myös "Alta Montañan arkeologosessa museossa". Erityisen siitä tekee se, että siellä on nähtävillä lähes täysin säilyneet lasten ruumiit, jotka aikoinaan uhrattiin Pacha Mamalle. Ja, jotka haudattiin kyseiselle vuorelle, mutta sitten joku retkeilijä löysi ne. Ja huomattiin miten täysin säilyneet ne ovat, mikä normaalisti ei olisi mahdollista. Kyseinen museo kuitenkin oli kiinni juuri tänään.


Joulukuusi










Täällä alkaa jo näkyy jonku verran laama- ja Incameininkiä, mutta yritetään malttaa vielä hetki et päästään Bolivian ja Perun puolelle, joissa pitäs ainaki olla puolet halvempaa. Nyt meen pakkaa repun uusiks, sillä huomen aamulla matka jatkuu kohti Jujuy -nimistä kylää. Se on vielä Argentiinan puolella ja matka sinne kestää vaan noin 4h.

Kommentit