La Boca

Aika on alkanu kulumaan nopeemmin tai toiminnot on arkeistunu, niinpä kirjotustahtiki tänne on vähän tainnu hidastua. Viime viikon olin normaalisti kouluavustamssa parina päivänä, yhtenä päivänä näin saksalaista vaihtarikaveria, joka oli siis Ecuadorissa saaman aikaa. Se viettää kans välivuotta ja aikoo reppureissaa koko vuoden lattareissa. Iltasin kävin reggaetton-treeneissä. Samoin tällä viikolla meil on ollu treenit joka päivä. Yhtenä päivänä kulttuurikeskuksessa käytiin jakaa tapahtumaflyereita favela-alueelle tai "billa" argentiinalaisittain.

Joku päivä tehtiin Milenan kanssa noin seitsemän tunnin kävelylenkki kolmeen neljään eri barrioon tai alueeseen. Muun muassa La Boca, joka oli Buenos Airesin eka osa, jonne italialaiset siirtolaiset tuli. Yksi tarina kertoo, että talot on maalattu noin värikkäiksi merkitsemään köyhyyttä ja sitä, että yhessä talossa asu hyvin monta perhettä. Toinen tarina kertoo värien selitykseksi, että talot maalattiin jälkikäteen turisteja varten. La Bocassa on myös jalkapallokenttä ja ihmeteltiib, että miks alue on aivan täynnä poliiseja. Syyksi selvisi sitten, että siellä oli parin päivän päästä joku peli.






Huomenna on kouluavustuksen vuoden päätösjuhla ja illalla reggaettonin kenraaliharjoitus. Ja sunnuntaina onkin sitten showtime. Yhteensä esityksiä on kuulema 53. vähän harmi, että tänä viikonloppuna on kaikkien projektejen kauden päättäjäiset, eikä kaikkii millään ehdi. 

Ma ja ti pitäs yrittää suunnitella vähän Bolivian ja Perun reissua. Ensimmäinen bussilippu on jo ostettu (BA-Salta, n. 23h, 90e) että ei Argentiina olekaan ihan niin halpa. Mutta toisaalta esim Boliviassa monet on sanonu, että yhdellä eurolla syö yhden päivän.

Joulun tuloa ei täällä edelleenkään oikeen huomaa. Sanottiin, että viime ma olis ollu joku koristelutapahtuma, kosk se oli kansallinen vapaapäivä, mutta ei olla huomattu mitään eroa koristuksissa. 

Muutamia joulukuusia on siellä täällä, tämä yksilö on ehkä heikoimmasta päästä. Ja yhtenä päivänä kauppakeskuksessa oli joulupukki ja kilometrin pitunen jono ottamaan kuva pukin kanssa.



Kommentit