Vapaaehtoisten hostelli

Eilen lauantaina lounaan jälkeen lähdettiin keskustaan etsimään mun kaverin tuntemaa rahanvaihtopaikkaa. Mentiin keskustaan ja kierreltiin siellä hyvän aikaa raahaten rinkkaa ja lentolaukkuu mukana todetaksemme, että se vaihtopaikka olikin kiinni. Kyllähän kadul on huutelijoita, jotka vaihtaa eri valuuttoja pesoihin, mutta koska ympärillä paljon ihmisiä näkemässä ku ulkomaalaisen näkönen matkatavaroiden kanssa vaihtaa rahaa, niin ei sitten viitsitty. Metrolinja, jolla olisin päässyt keskustasta vapaaehtoisten hostelliin oli kiinni korjaustöiden takia enkä sillon tosiaan jaksanu alkaa ottaa selvää millä bussilla pääsisin nii otin sitten taksin.

Tää uus hostelli on tosi iso ja sokkeloinen ja parikerroksinen. Huoneissa on katot, mutta käytävät ovat ilman mitään päällistä. Nythän täällä on kevät ja vain noin 15 astetta lämmintä ja sataa melko paljon ja tuulee. Eli suhteellisen kylmä myös sisällä, koska ei ole mitään lämmitystä ja paikat vähän repsottaa ja ikkunan karmeissa on tuulelle sopivia aukkoja.

Mun huoneessa on kaks kerrossänykyy ja yks normisänky eli yhteensä viis tyyppii. Kaks ranskalaista, jotka on myös saman järjestön kanssa ku mä mutta tod näk eri projektissa. Tai se toinen on ollu tääl jo pari viikkoa ja toinen tuli eilen. Ja sit meiän lisäks on yks kolumbialainen ja meksikolainen, jotka ihan asuu täällä opiskelemassa. Täällä on kuulema tosi tyypillistäbet opiskelijat asuu hostelleissa koska vuokra-asuntoja on vähän ja ne on kalliita. Jossain toises hostellis on loput vapaaehtoset ja tänää on jonkun synttärit niin on joku fiesta. Tänää olis kai ollu jossain "kulttuuribarriossa" jotain katutaide-esityksiä mut sateen takia ei ookaan.

Huomenna aamulla mennään järjestön toimistoon tapaamiseen, jossa puhutaan et mihin projektiin eilen tullu ranskalainen ja minä mennään. Se pidempään ollu ranskalainen sano et välil on ollu hostellin kaa vaikeeta ku projektis on ihan eri rytmi ku näillä jotka opiskelee ja koko ajan joku nukkuu ku toiset ei nii ne oli puhunu järjestön kaa jos me vuokrattais joku toinen paikka pelkästään vapaaehtosille. Se saattais olla vähän kalliimpi mut huomattavasti mukavampi, että pitää kattoo mitä tapahtuu.

Tääl hostellissa on myös Cuba-niminen hostellikoira <3 se nukku viime yön mun kerrossängyn alasängyllä. Se pääsee sisään huoneisiin ottamal vauhtii ja juoksemal päin ovee, mut takaspäin homma ei toimikaan noin. Sit alkaa kova oven raapiminen ja jonku pitää aina nousta yöllä avaamaan ovi jos se on ilmaantunu paikalle.

Kommentit