Colonia

Viime viikolla ennen perjantaita käveltiin joka päivä vaan ympäri kaupunkia ja yritettiin hahmottaa missä hostelli on suhteessa muihin paikkoihin ja kateltiin vähän kauppoja ja hintoja, ja ostin omat ruokailuvälineet. Hostellielämään on alkanut tottua pikkuhiljaa melko hyvin. Ja nyt ollaan jo tyytyväisiä, että me viisi ollaan ns. eristyksissä muista vapaaehtosista, joilla on oma huoneisto puolen tunnin päässä täältä. Meillä on täällä kaikki muut asukkaat jostain muusta lattarimaasta, koska tää ei ole turistikaupunginosa, niin kuin se, jossa muut vapaaehtoset on. Eli kuullaan natiiviespanjaa koko ajan. Meillä on myös siivooja, eli ei tarvitse riidellä siitäkään. Ja niiden toisten rakennuksessa on ollut vedet poikki viikon ajan. 





Viime viikon perjantaina illalla lähettiin lautalla kohti Coloniaa, Uruguayhin. Ensin ajateltiin, että oltais sieltä jatkettu vielä Uruguayn pääkaupunkiin Montevideoon, joka olis ollu kolmen tunnin bussimatkan päässä. Mutta lopulta kuitenkin jäätiin Coloniaan, koska paluu oli jo sunnuntai illalla. Ja koska Montevideota sanotaan pikku-Buenos Airesiksi, niin haluttiin olla mielummin rauhassa rannalla ja nähdä vanhaa pikkukylää, kuin toista kaupunkia. Colonia on siis Uruguayn vanhin kylä, jonka porugalilaiset rakensivat. Kaikki sanookin, että Colonia on sekotus Portugalia, Italiaa ja Kreikkaa. Itsehän en ole noissa maissa oikein käynyt, eli vaikea sanoa, mutta varmaankin niin. Turisteja oli hyvin paljon, osittain myös sen takia, että viime viikonloppuna oli niin rankat sateet ja ukkoset, ettei mitkään lautat (...tai lentokoneet...) kulkeneet.

Uruguayssa pystyy, tai ainakin Coloniassa, maksamaanmilla tahansa valuutalla esim kaupassa tai ravintolassa. Aina oli hirvee laskemien ravintolssa laskun kaa et paljon siis Uruguayn peso on Argentiinan pesoissa ja sit dollareisa ja euroissa, koska meianki porukassa maksettiin noilla kaikilla. Ja lisaks laskettiin virallisen ja epaviraillsen kurssin mukaan. Oli tarkotus, etta oltais nostettu Uruguayssa dollareita tai euroja ja vaihdettu BA:ssa pesoihin, mutta automaatit oli tyhjia, joten suunnitelma ei toiminut. Lauttamatka oli yllattavan kallis, 800 ARS. Ostettiin liput tosin vasta edeltavana paivana.

Lautta takasin piti lähteä sunnuntaina klo 21.45. Mentiin satamaan tuntia ennen tekemään check-iniä, jolloin saatiin tietää, että joku lautta on mennyt rikki. Normaalisti Buenos Aires-Colonia väliä kulkee lautta kolme kertaa päivässä. Mutta nyt myös iltäpäivän matkustajat olivat edelleen satamassa odottamassa lähtöä. Tarkemmin ongelmaa ei kuvailtu, sanottiin vain, että kun toinen lautta saadaan paikalle, niin iltäpäiväläiset menee eka ja voi olla, ettei kaikki mahduta, mutta että kohta (muutaman tunnin päästä) saadaan lisää infoa. Muutamat jenkki-mummo-ryhmämatkustajat olivat raivon vallassa, että heidän täytyy odottaa ja istua kylmällä lattialla, eikä edes tarkkaan tiedä miksi. Mutta meille ei varsinaisesti koitunut harmia, koska meillä oli menoa vasta ma iltapäivällä, ja kahvilasta sai hakea boarding passilla ilmaiseksi täytetyn croissantin ja limun. Lopulta kaikki kuitenkin mahtui lauttaan. Tultiin takas hostellille joksus ennen klo 03. 














Iltäpäivällä mulla oli tapaaminen Uniendo Caminos -projektin kanssa. Aloitan siellä torstaina, ja menen aina joulukuun puolväliin asti tiistaisin ja torstaisin klo 08.30-11.30. Se on siis kouluavustamista nuorille. Meen tonne vaan kaks kertaa viikossa, koska mulle on kuulema varattu aikaa myös sille toiselle projektille, sille kulttuurikeskus-projektille, josta ei ole vielä mitään tietoa millon se tulee tapahtumaan. Eli toistaiseksi mulla on tosi paljon vapaata aikaa. Oon yrittänyt etsiä jotain tanssikouluja ja löytänytkin yhden, niin varmaan huomenna käyn kattomassa siellä. Täytyy myös alkaa pikimmiten suunnittelemaan pohjois-Argentiinan, Macchu Pichun ja Bolivian suola-aavikon touria joululomalla. Ja ennen sitä ollaan suunniteltu, että käytäis kattomassa El tren a las nubes (juna pilviin), joka kulkee pohjoisessa reitin hyvin korkealla vuorilla, mutta koska sen kausi loppuu jo joulukuun alussa, niin tässähän tulee vähän kiire. Iguazu-vesiputouksille pitäis myös ehtiä, ja Patagonia vois kans olla kiva. Siellä pääsis mahdollisesti myös laskettelemaan maaliskuussa.

Varsinainen ja virallinen loma projekteista on joulukuun puolivälistä noin tammikuun alkuun, eli noin pari viikkoa. Mutta koska suurin osa projekteista on tauolla myös tammikuun, koska se on kesälomakuukausi, jollon loogisesti ei ole kouluavustamista, niin on sanottu, että meille etsitään korvaavat projektit tammikuun ajaksi. Mutta on hyvin mahdollista, että meidän joululoma saattaa vähän venähtää korvaavan projektin etsinnän vuoksi...tai sen vuoksi, että saatetaan olla just sillon tekemässä photoshootingia Macchu Pichulla...






 


 


 


 


 

Kommentit