Reppureissun lopetus

Ollaan oltu Buenos Airesissa jo viime sunnuntai-illasta, mut kerron nyt viel loppumatkasta, että tulee kokonaisuus :)

Tultiin tourilta just ajoissa, tuntia ennen ku bussi lähti. Ja bussi pääsi kuin pääsikin lähtemään hyvin Uyunista kohti Villazonia. Meitä tosin ärsytti, että oltiin vartavasten varattu se lippu ennen touria, etta saadaan hyvät paikat ja parhaat paikat saatiinkin lipussa. Mutta bussiin oli tullut joku vika, ja sitä ei ehitty korjata, joten meiät yhdistetiin toisen bussifirman kanssa ja meille annettiin paikat, jotka siltä toiselta oli jääny yli. Matka kesti noin 10 tuntia (yöllä), ja oltiin erittäin väsyneitä ja täynnä hiekkaa, kun oltiin juuri vietetty kolme päivää aavikolla ja vika päivä ajettu kuusi tuntia ihan suoraan takaisin Uyuniin.

Oltiin ajateltu, että oltais Villazonista rajanylityksen jälkeen otettu 6 tunnin bussi sinne Saltaan, pysähdytty hetki ja jatkettu sitten Buenos Airesiin. Mutta löydettiin Quiacasta (rajalta) bussi suoraan Buenos Airesiin, niin otettiin sitten se. Kosla oltiin niin väsyneitä, ettei jaksettu enää yhtäkään bussisäätöä tai kävellä ylimäärästä rinkkojen ja kassejen kanssa. Mukavat 28h kesti matka rajalta BA:siin. Onneks Argentiinan puolen bussit on ilmastoituja, mukavia ja tasasta kyytiä meneviä (myös paljon kalliimpia, tämä makso esim noin 120 euroa, kun vastaava matka Boliviassa 40 euroa). JA kun pysähdyttiin, kuski kerto mitä tapahtuu ja kauan, kun monissa muissa kaikki on ihan pihalla ja kukaa ei uskalla nousta bussista, koska ei voi tietää odottaako se kaikkia. Mutta tää tuli aina kysymään ennen lähtöa, että onko kaikki paikalla. Pysähdyttiin vaan kaks kertaa, mutta silti.

Tultiin Buenos Airesiin sunnuntaina klo 17, otettiin Retiron asemalta taksi suoraan hostelliin. Cuba oli ilosesti vastassa ja muisti meiät. Myöhemmin illalla käytiin hakemassa toisten vapaaehtosten asunnosta meiän jättämät matkalaukut.

3,5 viikon reissulla vietettiin busseissa yhteensä noin 120 tuntia, käytiin kolmessa eri maassa ja nukuttiin 9 eri hostellissa.

Laitan vielä tähän vielä meiän reitin kokonaisuudessaa, että myöhemmin vielä muistan sen.

Meno: Buenos Aires-Salta-Jujuy-Purmamarca-Jujuy-Quiaca/Villazón-La Paz-Cusco-Aguas Calientes/Pueblo Machu Picchu

Paluu: Aguas Calientes/Pueblo Machu Picchu-Cusco-La Paz-Uyuni-Villazón/Quiaca-Buenos Aires

Kommentit