Vapaaehtoistöihin Argentiinaan

Muutaman päivän päästä eli 28.10.14 olisi tarkoitus lähteä vapaaehtoistöihin Argentiinan pääkaupunkiin Buenos Airesiin noin viideksi kuukaudeksi.

Aloin etsiä mahdollista vapaaehtoistyöpaikkaa noin vuosi sitten tutkimalla erilaisia lähettäviä tahoja Suomessa. Lopulta päädyin Allianssin "MTV-projektiin" (Medium Term Volunteer) ja aloin kahlata läpi eri maiden projektikuvauksia. Tai no tässä vaiheessa olin jo päättänyt haluavani Argentiinaan, joten enää piti valita mielenkiintoisin projekti siellä. Talon rakennus tai eläinsuojelu -projekteista en tällä kertaa niin innostunut, mutta sosiaaliprojektiksi nimetty vaikutti mielenkiintoiselta. Hakuohjeina oli kirjoittaa vapaamuotoinen motivaatiokirje espanjaksi ja listata nuo "sosiaaliprojektit" toivejärjestykseen.

Yllättävän nopeasti, muutaman päivän päästä sain sähköpostia, jossa kerrottiin, että mut on valittu Subir al Sur -järjestön Una ciudad para todos -projektiin. Vapaasti suomennettuna: yksi kaupunki kaikille. Kyseisen järjetön osana Buenos Areisissa toimii ilmeisesti  useampiakin pienempiä organisaatioita, joihin vapaaehtoiset sijoittuvat. Työt voivat kuulema olla koulunkäyntiavustamista sekä lapsille että aikuisille, atk-opetusta, taideprojektien järjestämistä ja vapaa-ajanaktiviteettien vetämistä. Järjestön periaatteena on, että jokainen tuleva vapaahehtoinen tavataan Skypessä käytännön asioista kertomista varten ja, että on mahdollisuus saada lisätietoa projekteista. Lattarityyliin kolmannella yrityksellä lopulta onnistuttiin olemaan samaan aikaan paikalla muutaman tunnin odottamisen jälkeen sovitusta kellonajasta. Käytännössä en kuitenkaan saanut mitään uutta tietoa, sillä puhelun henkilö ei kuulema ole projekteissa itse mukana. Mutta ehkä se on parempikin lähteä ilman mitään suurempia odotuksia.

On muuten yllättävän vaikeaa alkaa taas pitämään blogia, viimeksi kirjoittelin kun olin kolme vuotta sitten vaihdossa. Mutta ehkä tää alkaa sujua kunhan matka etenee.


Kommentit